Blogul meu va ofera,pana acum,imformatii bune?

vineri, 7 septembrie 2012

Cunoscut si sub numele de Bichon, este, probabil, unul dintre inaintasii multor caini de talie mica, preferati ca animale de companie in zilele noastre. Originea sa multimilenara este atestata de prezenta in palatele Egiptului antic, in jurul anului 1300 i.e.n. sau in casele patricienilor romani, in anul 500 i.e.n. Grecii il numeau Maltese, iar Plinius citeaza in operele sale o rasa de caini mici si delicati, care seamana cu bishonii, provenind din perimetrul sicilian si denumiti “caini de Melita”. Se pare, inca, ca Malta nu a reprezentat decat locul de unde puteau fi procurati acesti caini de companie, fiind un important centru de schimburi comerciale si de negot fenician, pentru ca nu s-a gasit nicio urma a existentei acestei rase in insula sus numita.

Maltezul a fost foarte apreciat ca animal de companie la curtea regelui Henric VIII, figurand pe celebra tapiserie “La dame a la licorne”, el mentinandu-se apreciat si in timpul Renasterii, cand apare a doua varietate a sa, cu par ondulat, denumit  ulterior Teneriffe sau Bichon cu par coafat. Acesta a constituit un subiect frecvent in panzele pictorilor din trecut. 

In timp apar alte doua varietati ale Bichonului: cel Havanez si cel Bolognez, foarte asemenatoare cu Maltezul, insa mai rar intalnite decat acesta. 

Bischonii sunt, in continuare, foarte pretuiti si cautati, fiind un caine elegant, fidel, inteligent si sensibil, cu un temperament vioi. Are o constitutie robusta si se deplaseaza rapid, cu pasi mici si iuti si mers specific, deosebit de al Pekinezilor. Datorita abundentei parului capul sau, cu craniu larg si plat, pare rotunjit. Obrajii si buzele sunt putin dezvoltate si acoperite cu par lung, iar trufa este rotunda, neagra si lucioasa. Ochii vioi, mari, in raport cu dimensiunile capului si rotunzi, au o culoare intunecata. Urechile triunghiulare sunt fixate in sus si atarna pe langa cap, fiind acoperite cu par lung si abundent. Corpul bishonului este ceva mai lung decat inaltimea, spatele este drept, gatul ridicat, cu lungimea egala cu cea a capului, abdomenul aproape orizontal, coapsele late si bine dezvoltate si membrele uscative, cu osatura solida. Coada este fixata la inaltimea crupei, foarte groasa la baza si foarte fina la extremitate, lunga si acoperita cu par des. Parul este gros, stralucitor si lung, alb si matasos si ii acopera corpul ca o mantie. Balana este de un alb pur.
Masculii au talia cuprinsa intre 21 si 25 cm, iar femelele sunt cu 1-2 cm mai scunde. Greutatea medie a acestor caini este de 3-4 kg.

Desi este un caine activ, nu are nevoie de spatii extinse, deoarece oboseste repede. Astfel ca,Bishonul Maltez se simte excelent chiar si intr-un apartament mai putin generos. Este foarte dificil de intretinut, blana sa lunga, deasa si alba necesitand o ingrijire deosebita. Deseori sufera de afectiuni ale ochilor si urechilor, ceea ce presupune o atentie speciala si un control periodic. Desi este un caine robust, are oasele extrem de fragile, asadar nu-l bruscati. 

Este un animal de companie placut si elegant, atasat stapanului, jucaus si putin galagios. Sperata de viata este mare, comparativ cu a altor rase - 15 ani.

Blogul Cateii jucausi a fost deschis oficial!

Cum sa desenezi un pui de golden retriever!

100_3528Cateii jucausi e cel mai bun blog despre catei din lume!Aici veti afla diverse lucruri despre ei,cum sa ii cresti,cum sa ai grija de ei si multe altele!:))Aici sunt 3 puisori de golden retriever!Sunt atat de dragalsi nu?

                                                                          BOO
Căţelul Boo, cel mai popular animal de pe Facebook
Aceasta imagine cu Boo,cel mai dragut catel din lume,a fost creata de mine

O nouă performanţă a fost înregistrată pe Internet. Este vorba de căţelul Boo, care a strâns peste 1.000.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook.Patrupedul din rasa pomeranian face furori pe reţeaua de socializare, unde are cont de doi ani. Pozele şi filmuleţele postate pe pagină îl prezintă pe Boo în diverse ipostaze şi au atras numeroşi admiratori. Aceştia sunt la curent şi cu activităţile zilnice ale căţelului. Pentru fanii micuţului patruped nu mai există nici un dubiu că Boo ar putea câştiga cu uşurinţă titlul de cel mai simpatic animal care are cont de Facebook.
                                               
                                        Despre rasa Spitz Pomeranian

Daca sunteti in cautarea unui caine mic, energic cu mult personalitate, nu cautati mai departe. De-a lungul istoriei, Pomeranian a fost un companion mititel al familiei regale si al oamenilor de rand, de asemenea. Cu o fire vesela, placura, acest caine mic a avut un numar impresionant de admiratori.

Istoricul si originea

Pomeranian-ul este cunoscut ca are descendenti din cainii de sanie din Laponia si Islanda. Rasa este cea mai mica din grupa de caini cunoscuta ca tipul "Spitz". Initial, versiunea mai mare de Pomeranian a fost cunoscuta ca un ciobanesc abil. In cele din urma, Pomeranian-ul a fost adus in tinuturile Pomerania, localizate pe coasta sudica a Marii Baltice, si, aici, se crede ca rasa a fost prima data obtinuta la dimensiunile de astazi si a primit numele de Pomeranian.
Pana la sfarsitul anilor 1880, rasa nu era atat de bine cunoscuta, dar, ca si in cazul altor rase, Regina Victoria si-a manifestat interesul fata de acest caine, iar popularitatea sa a crescut impresionant. Regina este, in realitate, renumita pentru incurajarea crescatorilor de a continua procesul de dezvoltare a raselor de caini din ce in ce mai mici. Ca si dovada a dragostei sale pentru aceasta rasa, Regina Victoria a solicitat ca mult prea iubitul ei Pomeranian Turi sa fie prezent la inmormantarea sa.

Aspectul exterior si dimensiunile

Pomeranianu-ul, un caine mititel cu o inaltime de circa 18-30 cm la greaban si o greutate de 1-3 kg, arata asemanator unei vulpi mai mici. Blana este pufoasa si deasa, compusa dintr-un puf moale si des si un par exterior cu o textura aspra. Coada lor este purtata in sus si se aseaza pe spate, iar urechile sunt ascutite, triunghiulare si ridicate (verticale). Pomeranian-ul este prezent in varinte monocolor ca si in combinatii de culori.

Personalitatea

Docil si ferm, Pomeranian-ul este un caine activ, cunoscut ca avand o mare personalitate. Rasa se descurca bine intr-un apartament atata timp cat are ceva de facut. Rasa se simte bine si daca este singurul caine al familiei si daca imparte casa cu alti caini. Daca aveti mai mult decat un Pomeranian, galagia, poate deveni o problema. Rasa tinde sa devina foarte zgomotoasa, in special, cand este intr-un grup.

Relatii cu familia si casa

Pomeranian-ul este un caine de casa si un companion grozav, in special pentru adolescenti si adulti. Deoarece este atat de mic, Pomeranian-ul poate fi, in mod accidental, ranit de catre copii foarte mici.
Din moment ce rasa este zgomotoasa si, de obicei, circumspecta cu strainii, Pomeranian-ii pot fi caini de paza buni, dar nu au talia corespunzatoare sa se ridice la nivelul amenintarilor lor verbale.

Dresajul

Pomeranian-ul este un caine inteligent care invata rapid. Multi dintre ei pot fi invatati diferite trucuri. Rasa are nevoie de ore de miscare zilnica pentru a-l feri de orice neplaceri.

Aspecte particulare

Unii crescatori lipsiti de principii nu au dat importanta temperamentului acestui caine, astfel incat, consecutiv, unii Pomeranian-i pot deveni agresivi. Rasa este foarte curioasa si are nevoie de stimulare mentala suficienta pentru a se preveni aparitia problemelor de comportament si a manifestarilor distructive. Blana lor necesita  ingrijire zilnica prin periere pentru a preveni formarea caltilor si a nodurilor.

Boli si afectiuni curente

Luxatia patelara este o tulburare ce afecteaza rotula (patela).
Prabusirea (caderea) traheala este o tulburare a traheei. Inelele traheei sunt slabite si cad, avand ca rezultat o tuse persistenta si posibilitatea unei respiratii dificile. Pomeranian-ul este, de asemenea, predispus distociilor si afectiunilor oculare cornice.
In completare, desi acestea nu sunt frecvent intalnite, urmatoarele tulburari au fost, de asemenea, semnalate:
Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp la pierderea vederii.
Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.
Criptorhidismul este o tulburare manifestata prin lipsa migrarii unuia sau a ambelor testicule in scrot.
Pomeranian-ul poate trai pana la 12-15 ani.